.

Podcasty

Nepošmourné dny s Gabrielou Pošmournou

Našimi podcasty, které budou plné radostí i starostí z oblasti náhradní rodinné péče, Vás bude provázet Gabča Pošmourná.  Gabča je maminkou a taky pěstounkou na přechodnou dobu. Nejen, že je krásná, ale taky vždy usměvavá a nabitá energií - alespoň takto jí známe my v Alianci náhradních rodin 🙂

Š. Sarkozy sedí na schodech s velkou maskou včelky Máji

8. díl: Kladívkové prsty, koberec a další vzpomínky Štefana Šarkozyho

Štefan je pohodář, otec dvou synů, filantrop, kamarád, průvodce pěstounů a...  Prostě náš Štefan!

7. díl: O pěstounské péči chlapským pohledem

Ondra je muž mnoha tváří...Nejen, že je tatínek a pěstoun tří dětí, ale je i vyučený keramik, který pracuje s autistickými dětmi. Syna Jáju přijali jako roční, údajně zdravé miminko.

6. díl: Když příjdou mraky a začne bouřka

Jarka Vavrušková je pěstounskou 11 let. Před 13 lety přijala do péče 5 týdenní dceru své neteře. O 15 měsíců později druhou. Když byla starší Van na základní škole, přišly první mračna. Jaká byla cesta Jarky a jejich přijatých dcer?

5. díl: Jeden chlapeček je málo, řekla si jednoho dne Ronja - žena Ozákova

Madla Zemanová přijala se svým mužem „Ozákem“ do své sešívané rodiny další děti – děti z cizího břicha, jak pojmenovala knihu, kterou napsala s kolegyní Vlaďkou Gubaničovou. Bydlí v Krušných horách, kde prý není život tak krušný jak se může zdát a pěstounkou je již 14 let.

4. díl: Pohled na pěstounskou péči přes čočku objektivu

Jan Látal vyrůstal v rodině malířů a restaurátorů, má dvě děti a jako střihač a kameraman spolupracoval na kampani Díky pěstounství, kterou zaštiťovala organizace Dobrý start. Spolupráce trvá několik let. I na něj, jako na spoluautora, kampaň zapůsobila natolik, že začal uvažovat, že by do rodiny přijal pěstounské dítě.

3. díl: Šest dětí u stolu a manžel u plotny

Eva Vahalová je pěstounkou 27 let, dala domov – trvalý i dočasný, 13 dětem. Nejdříve měla v trvalé péči dvě děti. Ty časem odrostly a tak se rozhodla stát přechodnou pěstounkou. Rukama jí prošlo osm dětí, devátá holčička se k ní nakonec vrátila společně se svými dvěma bratry a u Evy a jejího manžela Lea zůstaly všechny tři děti v dlouhodobé péči.

2. díl: Když má domácnost pod palcem táta

Na svých toulkách Slovenskem potkal Dalibor před lety svou ženu. Z chudé osady si jí  a jejího dvouletého synka přivezl do Čech, kde se rozhodli žít a založit rodinu. Příběh může působit jako z filmu Pretty Woman, ale život není film a konce nemívají vždy happy end.

1. díl: 11 dětí a manžel jako třešnička na dortu

Manželé Krejčíkovi jsou pěstouny již 17 let. O první dítko přišli a tak uvažovali o adopci, pak ale Bohunka otěhotněla a narodily se jim dvě dcerky. Poté zvažovali dítě třetí a manžel přišel s návrhem, že by se vrátili k původní myšlence, dítě adoptovat...